Gemeentelijke vlaggenkast uitgebreid met drie dundoeken

De veteranenvlag.
De veteranenvlag.
Foto: Wikimedia / SorayaenEdo

Zaanstad heeft haar vlaginstructie aangepast en daarmee uitgebreid met drie nieuwe vlaggen en vier nieuwe momenten. De regenboogvlag was al opgenomen vanwege het gebruik op Coming Out Day op 11 oktober, maar staat er nu ook in vanwege de Zaanse Regenboogweek die vorig jaar werd geïntroduceerd en jaarlijks medio juni zal worden gehouden.

Zaanstad heeft een kast vol vlaggen – met natuurlijk de Nederlandse (plus wimpel) en de Europese, maar ook de gemeentevlag en de provincievlag en wat de driekleur betreft ook nog eens in een vrij grote oplage, omdat op meerdere plekken gevlagd moet kunnen worden. Nu is ook de veteranenvlag daar officieel aan toegevoegd, die jaarlijks op de Nationale Veteranendag op de laatste zaterdag in juni en ook op 4 en 5 mei en 15 augustus tevoorschijn komt.

De internationale dag tegen geweld tegen vrouwen wordt zichtbaar via de speciale vlag voor Orange the World en een andere bijzondere vlag wordt gehesen op de Internationale dag van de Mensenrechten op 10 december. De Zaanse vlaggenkast ziet er waarschijnlijk keurig uit, gezien de instructie: ‘Vlaggen worden na gebruik gevouwen bewaard (blauwe baan buiten). Een vlag die versleten is, scheuren vertoont, in ernstige mate verkleurd is of zodanig vervuild dat reiniging niet meer mogelijk is, dient direct te worden vervangen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen