Directeur Marieke Verweij Zaans Museum verruilt tijdelijk voor vast

Foto: Twitter / Zaans Museum

Waarnemend directeur Marieke Verweij van het Zaans Museum neemt vanaf morgen die functie definitief over. Verweij kwam deze zomer aan het roer na het opstappen van Nikola Eltink, die botste met de Raad van Toezicht over het runnen van het museum na de coronabeperkingen.

Verweij begint morgen met de opening van de tentoonstelling Vaarwel – Landschap van gedachten met werk van conceptueel beeldend kunstenaar Marisca Voskamp (Gorssel 1970) en haar inmiddels overleden partner André van Noord (Zaandam 1964 – Engewormer 2018), fotograaf en multitalent. Op oudjaarsavond 2004 belandden zij in de Engewormer en bouwden op een stuk niemandsland aan de Zaan samen met hun drie kinderen een autonoom bestaan op, ‘wars van conventies, nauw verbonden met het landschap,’ schrijft het museum. De tentoonstelling blijft te zien tot 6 maart volgend jaar.

Het Zaans Museum wil een zo breed mogelijk perspectief bieden op de Zaanstreek, waarbij mens, cultuur en landschap centraal staan. Het museum daagt bezoekers uit om hun blik op de streek te verruimen en hierover met elkaar in gesprek te gaan. Hedendaagse kunst speelt daarbij een belangrijke rol en krijgt daarom de komende jaren in het museum een meer prominente rol. De tentoonstelling Vaarwel – Landschap van gedachten is hiervan de aftrap,’ aldus de aankondiging.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen