Veel minder zorgwoningen in Burano dan aangekondigd: 27

Foto: Amsterdamwoont.nl

De ‘144 zorgwoningen‘ in wooncomplex Burano aan de westkant van het station in Zaandam blijken er nu de oplevering nadert veel minder te zijn. Burano bestaat uit drie  gebouwen, met de namen Casa Verde, Casa Blu en Casa Azzurro. Alleen in dat laatste pand komen volgens het nu geldende aanbod 27 ‘levensloopgeschikte’ appartementen.

In de drie gebouwen met een gemeenschappelijke binnentuin zijn woningen met oppervlaktes van 64 tot 128 vierkante meter te vinden die allemaal een eigen balkon, loggia of terras hebben. De binnentuin is al aangelegd en eind november krijgen de eerste huurders de sleutel. ‘Je kunt hier dus al heel snel wonen,’ is de boodschap. Wat veel Zaankanters echter afschrikt zijn de hoge huren, waardoor er nog 121 woningen beschikbaar zijn.

Inkomenseisen

Om in aanmerking te komen is bij een inkomen uit loondienst een minimaal bruto maandinkomen van vier keer de maandelijkse huurprijs een voorwaarde en bij een inkomen uit pensioen van drieënhalf keer. Een tweede inkomen telt voor 100 procent mee. Wie over een eigen vermogen van minstens 50.000 euro beschikt mag tien procent daarvan meetellen als inkomen bovenop het bruto jaarinkomen.

 

In Casa Verde (83 woningen) kosten tweekamerappartementen vanaf 950 euro per maand, driekamerwoningen vanaf 1025 euro en appartementen met vier kamers vanaf 1275 euro per maand. Voor de penthouses met terras gelden huurprijzen vanaf 1325 euro per maand.

Het aanbod in Casa Blu (34 sruks) bestaat uit tweekamerappartementen vanaf 1030 euro en driekamerappartementen vanaf 1230 euro per maand. De appartementen in Casa Azzurro zijn drempelvrij en ‘ruim genoeg voor het verlenen van zorg aan huis, als dat nodig mocht zijn’. De zorg wordt geleverd door De Zorgcirkel, die zich op de begane grond van het gebouw vestigt. De Zorgcirckel biedt verzorging, verpleging, begeleiding en gezelligheidsactiviteiten. Die laatste worden gehouden in een gemeenschappelijke huiskamer op de begane grond.

In mei nog 144 zorgwoningen

In mei van dit jaar liet wethouder Songül Mutluer nog optekenen in haar nopjes te zijn met 144 zorgwoningen: ‘Het is heel mooi dat we binnenkort deze 144 zorgwoningen kunnen toevoegen aan het Zaanse woningaanbod. Zo kunnen we nog meer inspelen op de behoefte van ouderen om langer thuis te wonen en het helpt om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Er is veel aandacht voor voorzieningen, bereikbaarheid en ontmoeting,’ aldus een persbericht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen