Nog volop zorgwoningen te huur in Burano

Een kijkje in de modelwoning,
Een kijkje in de modelwoning,
Foto: Hureninburano.nl

Wethouder Songül Mutluer heeft gisteren het officiële startsein gegeven voor de verhuur van de 144 zorgappartementen in het Zaandamse complex Burano, aan de westkant van het spoor in Zaans Hout. Ze bezocht het informatiepunt en de ingerichte modelwoning aan de Houtveldweg 600.

De verhuur van de woningen heeft kennelijk een duwtje in de rug nodig, want volgens de planning hadden ze allemaal al vergeven moeten zijn. De online inschrijving sloot op woensdag 21 april en uiterlijk 5 mei zouden geïnteresseerden dan horen of ze in aanmerking kwamen voor een woning met een huur tussen 1090 en 1640 euro per maand. Mensen met interesse kunnen echter nog steeds – op afspraak – in het informatiepunt meer te weten komen over de woningen, het zorgaanbod en het verhuurproces. Het maken van een afspraak kan via MVGM Zorgvastgoed op het nummer 088 – 432 47 80.

 

 

Over eventuele zorgen werd gisteren echter niet gerept. ‘Het is heel mooi dat we binnenkort deze 144 zorgwoningen kunnen toevoegen aan het Zaanse woningaanbod. Zo kunnen we nog meer inspelen op de behoefte van ouderen om langer thuis te wonen en het helpt om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Er is veel aandacht voor voorzieningen, bereikbaarheid en ontmoeting,’ laat Mutluer optekenen in een persbericht.

Eerste woningen eind dit jaar klaar

De Zorgcirkel gaat zich vestigen op de begane grond en biedt diensten aan als verzorging, verpleging en begeleiding in de thuissituatie. Er zijn ook gemeenschappelijke huiskamers en een groene binnentuin om ontmoetingen tussen de bewoners te stimuleren en om eenzaamheid te voorkomen. Naar verwachting worden de eerste appartementen in het laatste kwartaal van dit jaar opgeleverd. Het project wordt mede mogelijk dankzij een investering van Nederlandse pensioenfondsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen