Zaans Museum zonder directeur na plots vertrek Nikola Eltink

Foto: Zaans Museum

Nikola Eltink heeft vandaag alweer afscheid genomen van het Zaans Museum, waar ze op 18 januari begon. Ze botste met de Raad van Toezicht over het runnen van het museum in de nasleep van corona.

‘Wegens veranderende omstandigheden door de coronacrisis zijn de prioriteiten voor het profiel van de directeur-bestuurder verschoven,’ liet het museum vandaag weten. De lopende zaken worden sinds vandaag afghandeld door waarnemend directeur Marieke Verweij. De in 1963 in Johannesburg geboren Eltink was tien jaar directeur Museale Zaken bij het Van Gogh Museum in Amsterdam voor haar komst naar Zaandam. ‘Het is een eer dat ik samen met mijn nieuwe collega’s verder mag bouwen aan de positie en programmering van het Zaans Museum,’ liet ze voorafgaand aan haar indiensttreding weten.

Vaardig en bevlogen

Voorzitter Piet Middelhoven van de Raad van Toezicht van het Zaans Museum noemde haar toen ‘een zeer vaardige en bevlogen museumprofessional’ met ruime managementervaring in internationale topmusea. ‘Dit past bij de geformuleerde ambitie om het Zaans Museum stevig te laten wortelen in de Zaanstreek en te verankeren op de Nederlandse museumkaart. We hebben er veel vertrouwen in.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen