Vrijwilligers Taalcafé De Sluis onmisbare schakel in integratie

Foto: Taalcafé De Sluis

Taalcafé De Sluis zoekt vrijwilligers om nieuwkomers te helpen (beter) Nederlands te leren spreken. Dat gebeurt in verschillende groepjes met iedereen op zijn of haar eigen niveau. Er worden gesprekken gevoerd en geoefend over bijvoorbeeld boodschappen doen, naar de dokter gaan of een praatje maken met de buren.

Ook worden gezamenlijk brieven of artikelen gelezen over zaken als financiën, wonen, gezondheid, sport of ziekte. Wat nieuwkomers het meest helpt bij hun integratie en het leren van de taal is Nederlands spreken met Nederlanders, of zoals De Sluis dat noemt ‘kletsen aan praattafels’. Daarvoor les- en kletsmateriaal over allerlei (Zaanse) onderwerpen aanwezig, zodat er altijd handvatten zijn voor een interactief gesprek. Op donderdag en vrijdag is het taalcafé ook online geopend.

Eigen invulling

Vrijwilligers zitten nergens aan vast. Elke week lamgskomen kan, maar ook alleen incidenteel. Iedereen bepaalt zelf wanneer en hoe vaak hij of zij komt helpen. Een achtergrond in het onderwijs of andere kwalificaties zijn niet nodig, want ‘normaal Nederlands leer je van normale Nederlanders’. Er is goede communicatie en coördinatie, evenals koffie en thee. Taalcafé De Sluis is vier dagdelen per week geopend:

  • Dinsdag 19:00 – 21:00 uur;
  • Woensdag 14:00 – 15:30 uur;
  • Donderdag 19:00 – 20:30 uur;
  • Vrijdag 14:00 – 15:30 uur.

Voor meer informatie en / of aanmelding als vrijwilliger: Tine Smits, telefoon: 06 14776182 of via email: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen