Hotel Wonderland op 31 maart dan toch echt open

Foto: Hotel Wonderland

Op 31 maart opent dan toch Hotel Wonderland écht zijn deuren in twee voormalige, samen 4000 vierkante meter grote wapen- en munitiehallen op het Hembrugterrein. De coronamaatregelen speelden initiatiefnemers Raymond Klompsma, Michel Groenenstijn en Tristan Hupe-Guimarães parten, maar nu is er weer zicht op een bezoek aan de magisch-realistische wereld die zij geschapen hebben.

Hotel Wonderland introduceert een vorm van theater waar de bezoekers deel van zijn, doordat ze in contact lomen met de twaalf ‘bewoners’ die allemaal op een kruising in hun leven staan. Wandelend wisselen de bezoekers tussen de verhalen van de bewoners en de interactieve geluid- en lichtkunstwerken die reageren op hun bewegingen en aanrakingen. Terwijl de verhalen zich ontvouwen en elkaar continu kruisen kunnen zij genieten van allerelei gerechten en bijpassende drankjes. Dit zogenoemde immersive theater heeft New York, Londen en Shanghai al veroverd en nu is Nederland aan de beurt. Er wonen zowel Nederlands- als Engelstalige acteurs in het hotel, maar de ervaring zelf is grotendeels in het Engels.

Geen telefoons

Bijzonder is dat Hotel Wonderland de onverdeelde aandacht van de bezoekes eist: voor hun telefoons zijn er  speciale zakjes die enkel de mensen van het hotel kunnen openen. De gasten mogen hun telefoon in het zakje bij zich houden of veilig opbergen in een kluisje. Bezoekers checken in tussen 18:00 en 19:00 uur en de expierence zelf duurt drie uur. Op zondag is dat tussen 16:00 en 17:00 en eindigt de show om 20:15 uur. Napraten kan met een drankje in de Pianobar, die tot middernacht geopend is.

Rolstoeltoegankelijk

‘In ons onderdompeltheater ben je niet zomaar publiek. Je bent onderdeel van de ervaring. Je hebt contact met de bewoners en kiest je eigen pad binnen de verschillende verhaallijnen die de avond rijk is,’ zo wordt deze tot vier uur durende ervaring op de website omschreven. Hotel Wonderland is vanwege de bijzondere locatie niet overal toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar met 70 procent toegankelijkheid kunnen ook zij het theater ervaren. Van tevoren even contact opnemen om één en ander te plannen helpt daarbij. Een hulphond meenemen is geen probleem. Bezoekers tussen twaalf en achttien jaar dienen begeleid te worden door een volwassene. Kaarten voor de prijs van 110 euro per persoon – inclusief alle hapjes – zijn online te reserveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen