Zeker 300 bomen niet bestand tegen drie stormen

Foto: Gemeente Zaanstad

Een eerste inventarisatie na de stormen Dudley, Eunice en Franklin door de gemeente leert dat deze ook hier voor veel omgewaaide bomen hebben gezorgd. Volgens een eerste schatting gaat het om zeker 300 stuks die niet bestand waren tegen windkracht 11.




De onderhoudsploegen hebben hard gewerkt aan het opruimen van bomen en afgebroken takken, aldus de gemeente, waar veel meldingen van inwoners binnenkwamen. Meldingen af waarvan wordt ingeschat dat er acuut gevaar heerst werden het eerst opgepakt. Soms ligt een omgevallen boom er nog, maar die levert dan geen direct gevaar op en wordt op een later emoment opgeruimd. Instabiele bomen kunnen bij direct levensgevaar wordebn gemeld op het noodnummer 112. Is dit niet het geval dan is (075) 6 701 701 de aangewezen weg. Omgevallen bomen kunnen online worden gemeld.

Andere slachtoffers

Overigens waren niet alleen bomen de klos. Gisteravond omstreeks 21:30 uur kwam een deel van de zijgevel van een woning aan de Wilgenkade in Wormerveer naar beneden, meldt dorpsreporter Michel Schermer op de Facebook-pagina Wormerveer. De brokstukken kwamen deels op het dak van de buren terecht en op een scooter van rond een maand oud die in de naastgelegen steeg stonde. De brandweer heeft de losliggende en kapotte dakpannen van het dak gehaald en alles veilig afgezet met lint. Rond 19:35 uur lieten platen los van het tankstation aan de Busch in Krommenie. Ook daar kwam de brandweer in actie met de ladderwagen om de zaak weer vast te zeetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen