Jos van Geel opvolger van Otto Berg bij FluXus

Foto: FluXus

Jos van Geel is sinds 1 september aan het werk als directeur-bestuurder van FluXus, als opvolger van Otto Berg. De laatste is sinds mei dit jaar auditor bij de CBCT – de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal in Den Haag.

Van Geel heeft een achtergrond in de culturele en academische wereld, die volgens hem met elkaar gemeen hebben dat ze de randen van kennis, verbeelding en zeggingskracht opzoeken: ‘In een wereld waarin veranderingen elkaar snel opvolgen, neemt cultuur een steeds belangrijkere rol in. Met name kunst en cultuur stimuleert om buiten gebaande paden te kijken en creatief om te gaan met nieuwe en bestaande vraagstukken,’ zegt hij en een persbericht over zijn aanstelling.

‘Voor een langere periode’

Van Geel studeerde Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte daarna bij verschillende culturele en maatschappelijke organisaties. De laatste jaren via zijn eigen organisatieadviesbureau +Geel. Het Zaanse centrum voor de kunsten biedt hem ‘de perfecte mogelijkheid om zijn liefde voor kunst en cultuur voor een langere periode in te zetten’. De komende periode zal FluXus zich onder andere focussen op het verder inrichten en uitbouwen van de netwerkorganisatie.

De FluX

Podium de Flux blijft haar rol als (pop)concertpodium en plek voor talentontwikkeling vervullen, al zal de komende tijd ook de huisvesting van De Flux hoog op de agenda staan. Van Geel: ‘Om de ambities levend te houden, in een tijd waarin veel culturele organisaties inhoudelijk en op het gebied van bedrijfsvoering direct de gevolgen van de coronapandemie ervaren, zal een grote uitdaging zijn. Maar wel een uitdaging die we met veel kennis, kunde en enthousiasme aangaan.’

 

 

Reacties