Handtekeningen voor 236 woningen in Boerejonkerbuurt

Een impressie van de geplande daktuin.
Een impressie van de geplande daktuin.
Foto: Gemeente Zaanstad

Ontwikkelaar Bleu Banner en de gemeente hebben gisteren de handtekening gezet onder een anterieure overeenkomst voor het project Paltrok in de Boerejonkerbuurt. Het gaat om de bouw van 236 woningen op het terrein op de hoek van de H.G. Scholtenstraat en de Paltrokstraat, waar nu Holleman en Schoen Poedercoating zitten.

 

 

 

Het project Paltrok bestaat uit circa 73 sociale huurwoningen, 25 woningen voor Betaalbare Koop Zaanstad en 73 huurwoningen in de vrije sector. De resterende huizen worden voor koop of huur aangeboden. De ontwikkelaar heeft beide percelen op het Paltrok-terrein gekocht voor de bouw van appartementen. Daarover staan de afspraken die met de gemeente zijn gemaakt nu op papier.

Gezichtsbepalend punt

Wethouder van Ruimtelijke Ontwikkeling Wessel Breunesse noemt de toekomstige woontoren op de hoek van de Scholtenstraat en de Paltrokstraat ‘een gezichtsbepalend punt in de buurt’. ‘Doordat parkeren grotendeels binnen de gebouwen gebeurt, ontstaat er ruimte voor een mooie gemeenschappelijke daktuin waar de bewoners van de zon en natuur kunnen genieten en elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast brengen we rondom de gebouwen groen aan. Dit groen zorgt ervoor dat de bewoners meer privacy krijgen, de buurt een groene uitstraling krijgt en regenwater kan worden opgevangen.’

Jonker Juffer

Eerder deze zomer werd al getekend voor 102 woningen voor het project Jonker Juffer op het terrein tussen de Scholtenstraat, de Jufferstraat, de Jonkerplantsoen en de Aldi-vestiging in de Boerejonkerbuurt. Daar komen 90 sociale huurwoningen, waarvan de helft bestemd is voor ouderen met een zorgvraag plus twaalf koopwoningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen