Handtekeningen onder bouwplan voor Boerejonkerbuurt

Foto: Dam & Partners Architecten

Op het terrein tussen de Scholtenstraat, Jufferstraat, het Jonkerplantsoen en Aldi komen 90 sociale huurwoningen, waarvan de helft is bestemd voor ouderen met een zorgvraag, en twaalf koopwoningen. Het gaat volgens wethouder Songül Mutluer om ‘een hele welkome en waardevolle toevoeging aan de Boerejonkerbuurt’.

Op de locatie komen ook maatschappelijke voorzieningen zoals een huisartsenpraktijk en een buurthuiskamer waar de nieuwe bewoners hun buren kunnen ontmoeten. ‘Dat is onmisbaar in de strijd tegen eenzaamheid. We mogen terecht trots zijn op dit plan en de voortgang,’ aldus de wethouder in een persbericht. Zij en ZVH-bestuurder Franck Storm hebben vandaag de anterieure overeenkomst voor de Zaandamse Jonker Juffer getekend.

De ondertekening van de overeenkomst.

 

Storm is al even trots op het plan: ‘Met het ondertekenen van de anterieure overeenkomst zetten we een belangrijke stap in de richting van de bouw van 90 sociale huurwoningen en twaalf koopwoningen. Hiermee leveren we een bijdrage aan het terugdringen van wachttijden voor sociale huurwoningen. Tegelijkertijd is dit het eerste project dat de transformatie in gang zet van de Boerejonkerbuurt als onderdeel van de Kogerveldwijk. Het bedrijvengebied wordt een aangename wijk waarin zowel gewoond als gewerkt wordt.’

Samen met Mennistenerf Pennemes

Dat de helft van de sociale huurwoningen bestemd is voor ouderen met een zorgvraag ligt nu door de ondertekening vast. Voor deze woningen wordt een samenwerking met de Mennistenerf Pennemes Combinatie opgezet. Op plek van de nieuwbouw staan nu nog verouderde bedrijfspanden. De nieuwbouw wordt maximaal zeven verdiepingen hoog aan de Scholtenstraat en maximaal drie aan het Jonkerplantsoen. Naast woningen en 1000 vierkante maatschappelijke voorzieningen komt er een groenstrook met wandel- en fietspad tussen de nieuwbouw en de Aldi-vestiging, die openbaar toegankelijk wordt.

Medio 2024 klaar

Naar verwachting wordt in oktober een begin gemaakt met de procedure om het bestemmingsplan te wijzigen. Als alles volgens plan verloopt, kan ZVH begin 2023 starten met de bouw. Medio 2024 zullen de woningen dan opgeleverd worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen