Geen verplichte mondkapjes meer in ZMC; wel afstand houden

Foto: Google Street View

Met ingang van morgen wordt de mondkapjesplicht in het Zaans Medisch Centrum afgeschaft. Voor patiënten met luchtwegklachten, zoals verkoudheid, hoesten en keelpijn blijft het dragen van een masker verplicht. Ook blijft de anderhalvemeterregel van kracht.

Het houden van onderlinge afstand is de meest belangrijke maatregel in de aanpak van Covid-19, benadrukt het ziekenhuis nog maar eens. De wachtkamers en overige ruimtes blijven daar ook op ingericht. Bezoekers en begeleiders hoeven eveneens geen masker meer te dragen maar dienen wel voldoende afstand te houden tot anderen. Bezoekers en begeleiders mogen het ziekenhuis niet in met luchtwegklachten, ook niet met een masker op.

Niet te lang blijven

Ziekenhuismedewerkers dragen een masker als zij geen anderhalve meter afstand kunnen houden. Dat kan voorkomen in de spreekkamers, onderzoeks- en behandelkamers en op verpleegafdelingen. Het blijft belangrijk om de tijd die in het ziekenhuis wordt doorgebracht zoveel mogelijk te beperken, dus kom niet al te vroeg voor een afspraak en vertrek meteen na afloop. Patiënten mogen één begeleider meenemen naar een afspraak in de polikliniek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen