Drie ontkennende verdachten in zaak dood Assendelver

Foto: Flickr / Marc Treble

Het Openbaar Ministerie heeft nieuw bewijsmateriaal gevonden tegen de drie mannen die worden verdacht van het doodschieten van Lauranio ‘Lau’ Bronne (22) uit Assendelft. Het OM verdenkt Jahmal N. (20) uit Krommenie, Justin D. (21) uit Assendelft en Hamid B. (28) uit Amsterdam van moord of doodslag in vereniging. Niet bekend is wie het dodelijke schot heeft gelost. Het trio ontkent.

Op de gesp van een tasje van verdachte Justin D. is bloed van het slachtoffer gevonden, zo bleek vandaag in de rechtbank in Amsterdam. Bronne is met een mondschot om het leven gebracht en werd achtergelaten in een sloot nabij het groengebied Tuinen van West in Amsterdam. Daar vond een voorbijganger het lichaam op vrijdag 12 maart. De verdachten bevonden zich op dat moment in een hotel in Antwerpen, waar ze kleren gingen wassen in een wasserette en nieuwe kleren kochten. N. liet de rechtbank vandaag weten ’tegen moord en het gebruik van wapens’ te zijn.

Telefoongegevens

Door zendmastgegevens is het OM er steeds meer van overtuigd geraakt dat het slachtoffer in de nacht van 11 op 12 maart in een bestelbusje van D. is gestapt. De telefoon van het slachtoffer straalde in de uren voor zijn dood aan op dezelfde zendmasten in Krommenie en Assendelft als de telefoon van verdachte N., wiens telefoon tijdens die rit contact maakte met het infotainmentsysteem in de bestelbus. Tot het moment dat de telefoon van Bronne uit de lucht ging, was hij in de nabijheid van N., concludeert het OM uit de zendmastgegevens.

Lachgas

D. kende het slachtoffer al tien jaar en verkocht hem lachgas: ‘Ik heb een bedrijf, ben een toekomst aan het opbouwen. Ik ben in de bloei van mijn leven en heb geen enkele reden mijn eigen klanten iets aan te doen,’ zei hij. Een ruzie over flessen lachgas zou de aanleiding tot de dood van Bronne zijn geweest.

Inhoudelijke zitting

Mogelijk wordt de zaak in februari volgend jaar inhoudelijk behandeld, waar de rechtbank twee dagen voor wil uittrekken. De advocaten van de verdachten willen dat hun cliƫnten dit proces in vrijheid mogen afwachten, maar daar heeft de rechtbank nog geen beslissing over genomen. Volgens de raadsmannen valt met zendmastgegevens niet te bewijzen dat het slachtoffer met de verdachten in dezelfde bestelbus zat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen