Houtje-touwtjeoplossingen bij sluizen in afwachting van onderdelen

Voor de trappen van de Beatrixflat is de eigenaar verantwoordelijk.
Voor de trappen van de Beatrixflat is de eigenaar verantwoordelijk.
Foto: POV

De eigenaar van de Beatrixflat in Zaandam is verantwoordelijk voor het onderhoud en voor aanpassingen aan de trappartij van het woongebouw in de Peperstraat en niet de gemeente. Dat laat het college weten na vragen van de POV over onder meer de ‘zeer slordige afwerking van de aansluiting van de bestrating op de Beatrixflat’.

De beschadigingen komen niet voort uit de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis of aan de Beatrixbrug, maar de bewonerscommissie lijkt (nog) niets met die info die de gemeente haar eerder al stuurde gedaan te hebben. De vele hekken hekken die het straatbeeld in de omgeving ontsieren staan er uit veiligheidsoogpunt, totdat het resterende gedeelte van de brugleuning kan worden gemonteerd. ‘De internationale staalmarkt staat momenteel onder druk. Daardoor duren leveringen langer. Wanneer de leuningen kunnen worden gemonteerd is daarom helaas nog niet duidelijk,’ aldus de antwoorden aan raadslid Jaap Keijser.

 

 

Het onderhoud van de omgeving van het sluizengebied was hem een doorn in het oog en het blijkt dat situatie een gevolg is van tijdelijke houtje-touwtjeoplossingen. Zo is een bewakingscamera bevestigd met steigerpijpen omdat de masten nog geleverd moeten worden. Aan de zijkant van de Beatrixbrug loshangende bedrading betrof een ‘dood’ spuisein van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wachtend op verplaatsing en zo was er nog wel meer werk dat nog gedaan moest en moet worden.

Onderzoek naar gekraak sluisdeuren

Het onderhoud aan het wegdek aan de kant van de Peperstraat wordt tenzij eerdere maatregelen nodig zijn meegenomen in de ontwikkeling van Zaandam Centrum Oost en aan de kant van de Gedempte Gracht is de vervanging opgenomen in de Meerjaren Infrastructuur Programmering. De aannemer onderzoekt nog waar het harde, krakende geluid vandaan komt bij het openen en sluiten van de sluisdeuren en gaat dat verhelpen zodra de reden duidelijk is.

Nieuwe belijning

De schade aan het muziekprieel is veroorzaakt door een fout van de aannemer en wordt binnenkort hersteld, nu de verzekering daarmee akkoord is gegaan. Het college is het met de Partij voor Ouderen en veiligheid eens dat de wegbelijning in het gebied slecht te zien en is en deze wordt dan ook ‘op korte termijn’ opnieuw aangebracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen