Noordse woelmuis in Het Twiske noopt GroenLinks tot vragen

Foto: Flickr / Alan Schmierer

De Noordse woelmuis is onlangs gespot in Het Twiske en GroenLinks grijpt de aanwezigheid van het beschermde diertje aan om nog maar eens vraagtekens te zetten bij (meerdaagse) festivals in het natuur- en recreatiegebied.

Het beheerplan voor het gebied geeft volgens steunfractielid Jonathan van der Sluis aan dat er in Het Twiske veel geschikt leefgebied voor de Noordse woelmuis is en dat hij waarschijnlijk in een groot deel van het Natura 2000-gebied voorkomt. Was dat nog niet bekend, wil hij donderdagavond van het college horen. En zo nee, hoe kijkt dat met deze nieuwe kennis dan aan tegen het houden van grote festivals in het gebied?

Kwaliteit natuuronderzoek

Van der Sluis vraagt ook of er recente onderzoeken zijn geweest met betrekking tot beschermde soorten in opdracht van het recreatieschap Twiske – Waterland, de organisatoren van evenementen of andere gebruikers of organisaties. Nu de aanwezigheid van de Noordse woelmuis vaststaat, vraagt Van der Sluis om overleg over deze situatie. Meer in het algemeen wil hij ook wel eens horen hoe het college van Zaanstad, als medeverantwoordelijke voor het behoud van de natuurwaarden in Het Twiske, aankijkt tegen de kwaliteit van het natuuronderzoek in het gebied en de rol daarin van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied als bewaker van die kwaliteit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen