Pleidooi SP voor doordachtere opstelling Burcht-kermis

Foto: Wikimedia / Makro Freak

Bewoners rondom de Burcht genoten jaarlijks van de kermis en de horecaondernemers voeren er wel bij. Maar waarom worden jaar na jaar de hoge attracties pal voor woningen gezet, zodat de bewoners niets meer van de kermis kunnen zien en er een donkere gang ontstaat waar mensen onbespied hun behoefte denken te  kunnen doen?

Al meerdere jaren wordt hier aandacht voor gevraagd door omwonenden, maar dit jaar hebben ze samen met de horeca aangegeven geen input meer te geven op de kermis en de attracties, omdat ze er in de praktijk niets van terugzien. De SP neemt het nu van hen over en stelt er donderdagavond in de raad vragen over. Waar eerst genoten werd wordt nu hinder ervaren, stelt raadslid Roland van Braam. Hij wil weten welke suggesties en verzoeken in de voorgaande jaren gedaan zijn door bewoners, winkeliers en horeca en op welke wijze daar dit jaar rekening mee is gehouden.

Hoe maakt gemeente iedereen blij?

Een concrete vraag is hoe voorkomen gaat worden dat café de Schot aan de Zuiddijk niet opnieuw een trailer voor de deur krijgt. Daarnaast wil Van Braam aan de weet komen hoe de gemeente ervoor gaat zorgen dat de horeca meeprofiteert van de kermis in plaats van er alleen maar last van te hebben en hoe bewoners, winkeliers en de horeca betrokken gaan worden bij de opstelling van de attracties. Want die openbare toiletgang en andere ongein is iedereen nu wel zat.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen