ZMC met vlag en wimpel geslaagd voor kwaliteitstoets

Foto: Google Street View

Het Zaans Medisch Centrum is ‘met vlag en wimpel geslaagd’ voor de kwaliteitstoets die op 1 en 2 juni werd uitvoerd door Qualicor Europe. Ook de afdeling Dialyse, die apart getoetst wordt heeft een 100 procent score behaald, zo laat het ziekenhuis vandaag weten.

Deze kwaliteitstoets was twee keer uitgesteld vanwege corona, maar begin juni was het zover en nu is het officiële certificaat ontvangen. ‘Deze erkenning is een prachtig compliment dat we door hard werken voor mekaar hebben gekregen.’ Qualicor Europe concludeerde onder meer dat de verbetercultuur vorm krijgt in de formeel ingerichte structuren, maar ook in informele samenwerkingen.

 

 

 

‘De communicatie gebeurt op maat bij calamiteiten richting patiënt en/of nabestaanden, inclusief het brengen van een huisbezoek door de Raad van Bestuur desgewenst,’ is een andere bevinding. Ook de mogelijkheid voor een mobiele hospice-unit voor patiënten die palliatieve zorg behoeven, een kamer die als huiskamer is ingericht voor mensen die niet meer naar huis kunnen, scoorde goed.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen