Kwaliteitstoetsing in Zaans Medisch Centrum

Foto: Google Street View

In het Zaans Medisch Centrum heeft op 1 en 2 juni een kwaliteitstoetsing plaats. Komende dinsdag en woensdag zullen onafhankelijke professionals van buiten het ziekenhuis die taak op zich nemen.

Deze audtioren beoordelen beoordeeld of nog steeds wordt voldaan aan de geldende kwaliteitseisen en of er mogelijkheden zijn om de zorg te verbeteren. Ze zullen tijdens deze toetsingen meekijken naar het werk van zorgverleners en zowel met hen als met patiënten en/of hun naaste(n) in gesprek gaan. De auditoren hebben een geheimhoudingsplicht en gaan vertrouwelijk met de verkregen informatie om.

Vrijwillige medewerking

Het is dus mogelijk dat u tijdens een bezoek aan het ziekenhuis of tijdens een opname door één van de onderzoekers wordt aangesproken. Hij of zij kan ook vragen om bij een gesprek met een zorgverlener of bij een onderzoek of behandeling aanwezig te mogen zijn. Het staat bezoekers en patiënten vrij om daar geen toestemming voor te geven. Omdat de ervaringen van patiënten voor het ZMC wel van groot belang zijn, wordt gehoopt op een brede medewerking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen