Persoonlijke, vertrouwelijke gesprekken met huurders Peperstraat

Foto: Google Street View

Er komen na persoonlijke gesprekken met de bewoners van de te slopen flats van Accres in de Peperstraat na de zomervakantie inloopspreekuren voor álle betrokkenen, zoals omwonenden en winkeliers. Het proces rond de herontwikkeling ligt tot die tijd stil.

De gemeente heeft de bewoners van de panden van Accres Real Estate per brief uitgenodigd voor een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek met Petra Boom, die daarvoor speciaal door Zaanstad is ingehuurd. Die gesprekken gaan door tot half augustus. Eind die maand maakt Boom een anoniem eindverslag met daarin alle belangen, zorgen en mogelijke oplossing die aan de orde zijn gekomen.

De gemeenteraad neemt dit verslag mee in haar afwegingen. Er wordt dan ook gekeken aan welke persoonlijke vragen en aangedragen oplossingen de gemeente tegemoet kan komen, aldus de nieuwsbrief over de Peperstraat.

Planning

De inloopspreekuren zijn bedoeld om vragen te beantwoorden, te horen welke zorgen et nog leven en om geïntresseerden bij praten over de stand van zaken. Omdat de dan geldende coronamaatregelen nog ongewis zijn, staat de precieze invulling nog niet vast. Vervolgens gaan op 14 september het belangenoverzicht en het haalbaarheidsonderzoek naar het college. Die komen op 7 oktober in de raad aan de orde. Daarbij zijn ook insprekers welkom.

De gemeenteraad neemt volgens de planning op 14 oktober een besluit over het haalbaarheidsonderzoek. Bij de afweging worden niet alleen de persoonlijke belangen van de huurders afgewogen tegen de meer algemene belangen voor de samenleving, maar spelen ook de financiële haalbaarheid en aspecten als mobiliteit een rol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen