Ondernemers Rode Ring vrezen komst enorme opslag

Foto: Google Street View

Acht ondernemers die gevestigd zijn in het bedrijvengebouw aan de Rode Ring in Assendelft maken zich grote zorgen over de verkoop van een naastgelegen lap grond door de gemeente, zodat daar naar wat rondzingt een opslag van 1200 vierkante meter kan komen. Zo raken ze ingesloten tussen twee grote panden.

De voorgenomen verkoop verbaast de bedrijfseigenaren ook, omdat hen bij de aankoop van hun panden was toegezegd dat er de komende vijf jaar niet gebouwd wordt op het buurperceel. ‘Dit was ook een van de hoofdredenen waarom wij dit pand in 2020 hebben gekocht,’ schrijft de woordvoerder van het achttal in een galarmeerde e-mail aan de raadsgriffie.

Ze vrezen dat de veiligheid in het geding komt: ‘Mensen die kwaad willen zullen meer verdekt opgesteld te werk kunnen gaan, terwijl het gebouw nu natuurlijk aan een open veld grenst en daarom het risico kleiner is,’ aldus het schrijven.

Buurttuin Groen Waterrijk

Ook hebben ondernemers geïnvesteerd in de buurttuin van Groen Waterrijk die de bewuste vijf jaar op die hoek van de Forbostrook in gebruik is en in de zichtbaarheid van hun bedrijf vanuit dat park. Ze wilden meer binding krijgen met de bewoners die van de groene oase gebruikmaken. ‘Deze investering is verloren op het moment dat wij achter een ander groot pand zitten met minder tot geen zichtbaarheid voor de mensen in het park,’ is een derde klacht. Wat de ondernemers betreft blijven het park en het evenemententerrein in de huidige omvang bestaan. Daar heeft de raad het vanavond over.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen