POV wil garanties voor Babbels Live en festivalterrein in Noord

Een beeld van de Hollandse dag in 2017.
Een beeld van de Hollandse dag in 2017.
Foto: YouTube

De POV wil garanties dat het festival Babbels Live – waarvan de komede editie is uitgesteld tot volgend jaar – tot en met 2025 kan worden gehouden aan de Omweg in Assendelft, waar tot die tijd ook de stichting Groen Waterrijk een plek heeft voor het creĆ«ren van een buurttuin. Ook moet de gemeente op zoek naar een vervangend festivalterrein in Noord.

Dat staat in een motie die de Partij voor Ouderen en Veiligheid nog voor het zomerreces behandeld wil zien. Een eerdere motie van de VVD en GroenLinks leek de combinatie van festival en buurtontmoetingsplek al geregeld te hebben, maar de POV ontdekte dat de gebruiksovereenkomst van de gemeente met Groen Waterrijk er geen melding van maakt. Fractievoorzitter Harrie van der Laan ziet daar geen boos opzet in, maar wil wel dat de zaak wordt rechtgezet.

Overeenkomst tot 2026

Volgens hem kan Babbels Live voor 11 juni 2022 overigens ook een vergunning krijgen op grond van de overeenkomst zoals die nu op paper staat, omdat daar voor de Forbostrook sprake is van gebruik als openbaar toegankelijk park waar buurtbewoners samen kunnen komen, ‘alsmede om (lokale) evenementen te organiseren, mits hiervoor de benodigde vergunningen zijn afgegeven’. Groen Waterrijk mag de grond gebruiken tot en met 31 december 2025.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen