VVD en GL achter bewonersplan wijkontmoetingsplek Forbostrook

Foto: Google Street View

De al 20 jaar braakliggende Forbostrook omvormen in een multifunctionele wijkontmoetingsplek voor Saendelft Oost. Daarvoor pleiten GroenLinks en de VVD in een motie die tijdens de begrotingsbehandeling aan de orde komt. ‘Een hechte groep bewoners’ staat al klaar om zich in te zetten voor het ontstaan van zo’n verbindende plek waar ook Babbels Live welkom blijft.

De ‘stenige’ nieuwbouwwijk van Assendelft heeft volgens de twee fracties nog steeds recht op het groen dat voor vervangende woningbouw moest worden opgeofferd toen linoleumfabrikant Forbo wist te voorkomen dat er huizen te dicht op de fabriek zouden worden gebouwd en de felbevochten strook onbebouwd bleef. Door de bouw van de school in het park is nog meer groene ruimte verloren gegaan en nu staat er een wijk waar nauwelijks speelruimte is voor de wat oudere jeugd, wat overlast in de hand werkt. De werkgroep Groen Waterrijk wil daar op de Forbostrook verandering in brengen en de uitvoering van de plannen financieren via sponsoring en crowdfunding.

Bruikleen

Wat met het te koop staan van de grond echter als een zwaard van Damocles boven het initiatief hangt is dat er opeens een andere eigenaar dan de gemeente blijkt te zijn. De VVD en GL stellen daarom voor om de grond aan de Omweg de komende vijf jaar in bruikleen te geven aan de werkgroep Groen Waterrijk en de bewoners te steunen bij hun plannen voor het terrein. Dan kan er over vijf jaar een evaluatie komen en worden besloten over het vervolgtraject. De VVD probeert al veel langer om de Forbostrook, waar ook de nieuwe moskee gebouwd wordt, ’terug te geven’ aan de wijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen