Eerste paal moskee Saendelft geslagen op 12 april

Foto: Stichting Ar-Rahma/Kleurrijk Saendelft

De stichting Ar-Rahma/Kleurrijk Saendelft heeft het volledige bedrag voor de van de gemeente aangekochte grond voor een moskee in Saendelft via donaties bij elkaar gekregen. Daarmee kan de bouw van het pand aan de Omweg 75 van start gaan: op vrijdag 12 april wordt om 15:00 uur de eerste paal geslagen.

Er is een perceel gekocht van in totaal 1400 vierkante meter, waarop de moskee annex cultureel centrum van 340 vierkante meter komt. Het overige deel van het terrein is bestemd voor parkeren en groen. Voor de bouw zelf is nog een slordige half miljoen euro nodig. Er wordt daarom nog steeds geld ingzameld. In de verleende omgevingsvergunning staat dat de herkomst van het geld voor de bouw zal worden nagetrokken om er zeker van te zijn dat dit uit onverdachte bronnen afkomstig is. Mochten er onwenselijke verbanden worden aangetroffen dan kan de vergunning alsnog worden ingetrokken. Een eerder Bibob-onderziek naar de stichting leverde geen aanwijzingen van onregelmatigheden op.

Verzet

Het bestuur van Moskee Ar-Rahma en Kleurrijk nodigt iedereen uit om aanwezig te zijn op de bouwplaats bij het slaan van de eerste paal. Dat gebeurt na een kort welkomstwoord door de voorzitter van het bestuur. De PVV is op Twitter een campagne begonnen om een spaak in het wiel te steken, omdat de bezwaarprocedure nog niet zou zijn afgerond.

 

Reacties