Fiat van het college voor bouw van moskee in Assendelt

Foto: Facebook / Stichting Ar-Rahma & Kleurrijk Saendelft

Het college heeft besloten haar fiat gegeven aan de bouw van een moskee met een uitrit bij de Rode Ring en de Omweg in Assendelft. De door de Stichting Ar-Rahma & Kleurrijk Assendelft aangevraagde vergunning is getoetst aan de wettelijke criteria en voldoet daaraan, schrijven B & W aan de gemeenteraad.

Daaruit blijkt ook dat de stichting al wel het geld voor de grondaankoop bijeen heeft gebracht, maar dat de financiering van de moskee is nog niet volledig rond is. Wanneer dat tijdens de bouw wel het geval is, zal opnieuw een Bibob-onderzoek worden uitgevoerd en kan alsnog de omgevingsvergunning worden ingetrokken indien er iets mis zou blijken te zijn met de geldschieter(s).

Geen grond voor afwijzing

Nu de aangevraagde omgevingsvergunning voldoet aan de criteria van het geldende bestemmingsplan, het bouwbesluit, de bouwverordening, de redelijke eisen van welstand en er daarnaast geen belemmeringen zijn gevonden na de eerste toetsing in het kader van de Wet Bibob is er geen grond voor een afwijzing, aldus het college.

Om aan de regels te voldoen moeten er voor de moskee twaalf parkeerplaatsen voor auto’s en 48 plekken voor fietsen gerealiseerd worden. Volgens de bouwtekening komen er achttien voor auto’s en 50 voor fietsen, waarmee aan de voorwaarden voor parkeren is voldaan.

‘Verschillende gevoelens’

Het college geeft aan zich te realiseren dat de bouw van een ICC/moskee ‘leeft in de wijk en dat dit verschillende gevoelens oproept bij wijkbewoners’. ‘Er is bezorgdheid over parkeerdruk, geluidsoverlast en zorgen over veiligheid en de cohesie in de buurt. We zijn dan ook als gemeente het gesprek hierover aangegaan met de bewoners, partners in de wijk en de stichting. We hebben geprobeerd om met elkaar een stap te maken in het overbruggen van tegenstellingen tussen verschillende groepen en te bouwen aan een veilige en sociale buurt,’ aldus de tekst. Deze gesprekken lopen nog steeds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen