Na de zomer definitief Mobiliteitsplan Noord

08 jul 2021, 9:59 Actueel
screenshot 20210708 095737
Om het doorgaande verkeer te weren uit het centrum van Krommenie is een nieuw circulatieplan getekend met nog een aantal verschillende varianten. Die zijn de afgelopen weken voorgelegd aan winkeliersvereniging Doka, het bewonerscomité Willis en de werkgroep Agathebuurt . Nu moet het college er een klap op geven.
In het nieuwe Mobiliteitsplan Noord staan straks niet alleen aangepaste circulatievoorstellen, maar ook een uitgebreider fietsnetwerk en gewijzigde plannen voor een tweede brug over de Nauernasche Vaart. Verder komt er in het plan een extra verkeersontsluiting voor Noorderveld 1 en beter openbaar vervoer van en naar de bedrijventerreinen Molletjesveer en Noorderveld, zo is inmiddels bekend.

Publicatie na de zomer

De gemeente spreekt terugblikkend op de overleggen over Krommenie van 'pittige maar ook heel constructieve gesprekken die een aantal goede ideeën opleverden'. De uitkomst daarvan wordt nu besproken met de wethouders Gerard Slegers, Hans Krieger en Wessel Breunesse. Daarna krijgt het plan zijn definitieve vorm. Het wordt na de zomer gepubliceerd en daarna vastgesteld door het college en de gemeenteraad. Voor de financiering zal Zaanstad een beroep moeten doen op het Rijk en op de provincie.