Mensen geboren in 1966 aan de beurt voor vaccin

Foto: PxHere CC0 / Johaehn

Mensen geboren in 1966 kunnen vanaf vandaag online een afspraak inplannen voor een vaccinatie bij de GGD. Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of van Moderna.

Deze groep krijgt één dezer dagen de uitnodigingsbrief op de mat en kan vanaf dat moment ook telefonisch een afspraak maken via het nummer dat in de brief staat. Het gaat om ruim 250.000 mensen. Wie al gevaccineerd is en een uitnodiging ontvangt kan die als niet verzonden beschouwen: soms komt men via verschillende trajecten aan de beurt, zoals zorgpersoneel.

Vaccins bepalend

Het ministerie van Volksgezondheid bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd, op grond van adviezen van de Gezondheidsraad. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. U vindt de meest actuele volgorde van vaccineren hier.

Mocht het niet lukken om online een afspraak te maken dan wordt aangeraden om een andere browser te proberen of het cachegeheugen leeg te maken en cookies te verwijderen. U kunt hier vinden hoe u dat voor elkaar krijgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen