Werk aan ’toegangspoort tot de duinen’ afgerond

Foto: Nederlandse Spoorwegen

Zaankanters die regelmatig richting Castricum treinen zullen er blij mee zijn: na tweeënhalf jaar zijn de werkzaamheden aan het station daar afgerond. Met als resultaat een ruime fietsenstalling, een nieuwe Kiosk en nieuwe liften. Ook kreeg de bloemenman een nieuwe ruimte

ProRail, NS, de provincie en de gemeente Castricum hebben samen aan een complete metamorfose gewerkt die het station toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler heeft gemaakt. Vandaag werd de heropening gevierd met de vrolijke klanken van het stationscarillon dat ooit door de Castricummers aan NS werd geschonken en dat tijdelijk was weggehaald voor de bouw van de fietsenstalling.

Het station in Castricum kon na 50 jaar wel een opknapbeurt gebruike en voldoet nu weer aan de hedendaagse wensen van reizigers en bezoekers. Zo zijn er aan beide kanten van het station luifels gekomen van stevig wit materiaal dat op tentdoek lijkt . Door een hoge glazen wand aan de kant van het spoor is een overdekte ontvangstruimte ontstaan die beschutting biedt en de perrontunnel heeft een flinke opknapbeurt gekregen met nieuwe tegels en energiezuinige ledverlichting.

Toegankelijkheid verbeterd

Door drie nieuwe transparante liften in de tunnel is het perron beter toegankelijk geworden voor mensen die slecht ter been zijn. Ook kwamen er nieuw perronmeubilair, een nieuw toilet en een watertappunt voor het station dat ook populair is bij mensen die even willen uitwaaien in het duingebied.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen