Henk Terol verlaat de raad en zegt partijlidmaatschap op

Foto: Democratisch Zaanstad

Henk Terol heeft per direct de fractie van Democratisch Zaanstad verlaten en ook zijn lidmaatschap van de partij opgezegd. Als reden geeft hij een ‘verschil van inzicht in de belangrijkheid van de aankomende (verkiezingen)periode en tussen een deel van de fractie en het bestuur en haar voorzitter.’

Terol was duoraadslid in een fractie die wordt geleid door Juliëtte Rot en waarin ook Jos Kerkhoven, Hein Heijnen en duoraadslid Peter Kranenburg een zetel hebben. Zaandammer Terol is eigenaar van een consultancybureau in marketing, communicatie en sales en profileerde zich nadrukkelijk als bewaker van de gemeentelijke schatkist. ‘Ik had graag deze coalitieperiode willen afmaken. Helaas is daar niet de gelegenheid meer voor,’ schrijft hij in een brief aan zijn collega’s, het college en de griffie.

Positieve resultaten

‘Ik kijk terug op een vruchtbare samenwerking met de meeste raadscollega’s en de wethouders waarmee ik een goede verstandhouding had opgebouwd door goede en constructieve uitwisseling van ideeën, waardoor er ook positieve resultaten zijn geboekt.’ Democratisch Zaanstad heeft nog niet op het vertrek van Terol gereageerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen