Tweede stap versoepelingen gaat woensdag door

Foto: Pixabay / Rosjday

De coronacijfers zijn genoeg verbeterd om de tweede ronde van de versoepelingen woensdag door te laten gaan. De ‘noodrem’ die zou worden aangetrokken bij aanhoudend veel coronagevallen is niet nodig gebleken, zei minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vandaag.

Volgens de minister is het ‘verantwoord’ om nu vooral buiten meer mogelijk te maken. Zo kan er in grotere groepen worden gesport en mogen zogenoemde doorstroomlocaties zoals dierentuinen en pretparken weer open. Ook binnen kan meer: sportscholen mogen heropenen, evenals dans- en muziekscholen. Daarnaast mogen sekswerkers weer klanten ontvangen en worden de terrastijden verruimd van 06:00 uur tot 20:00 uur. In alle gevallen blijven wel de algemene regels van kracht zoals voldoende afstand houden. Hieronder de laatst gemelde stand van zaken wat betreft de coronacijfers in Zaanstad.

Volgens De Jonge laten de landelijke ziekenhuiscijfers een goede daling zien. Die is nu 30 procent ten opzichte van de piek. De volgende stap in de versoepelingen zal naar het zich laat aanzien over drie weken plaatsvinden, maar dan moet de daling van de ziekenhuiscijfers wel in hetzelfde tempo doorgaan. Mocht het sneller kunnen, dan zal het ook eerder gebeuren. Volgende week valt een besluit over het volledig openstellen van het voortgezet onderwijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen