‘Wormerlandse aanpak te hard varen hier kopiëren’

Foto: Pixabay / Waltteri Paulaharju

Onder het motto ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ pleit de Partij voor Ouderen en Veiligheid ervoor om in Zaanstad het voorbeeld van Wormerland te volgen en alle jongeren per brief nog eens te wijzen op alle nadelige gevolgen van te hard varen. Ook zou de campagne die daar is opgezet met Bureau Halt hier gekopieerd moeten worden.

Burgemeester Judith Michel van Wormerland heeft ‘haar’ jongeren tussen twaalf en achttien jaar en hun ouders onlangs een brief gestuurd met daarin de vaar- en gedragsregels, naar aanleiding van toenemende overlast op het water door racende boten. Vorig jaar wees Wormerland al samen met Bureau Halt jongeren op de gevaren van roekeloos vaargedrag voor mens en natuur. Vanwege het gebleken succes wordt dat project dit jaar voortgezet.

Ook in Zaanstad een probleem

Michel vraagt de jongeren om elkaar op de regels aan te spreken en aan de ouders om het onderwerp met hun kinderen te bespreken. Fractievoorzitter Harrie van der Laan van de POV constateert dat ook in Zaanstad steeds meer sprake is van overlast door jongeren in snelle bootjes. Walkanten en nesten worden stuk gevaren en soms worden jonge watervogels het slachtoffer. ‘We zien dat er zeer jonge kinderen varen in bootjes die sneller kunnen dan is toegestaan, en dat doen ze graag. Met alle risico’s van dien,’ aldus de POV in een motie om de Wormerlandse aanpak over te nemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen