Geboortejaren 1963 en 1964 aan de beurt voor prik

Foto: Pixabay / Torsten Simon

Mensen die zijn geboren in 1963 en 1964 zijn aan de beurt voor een coronavaccinatie. Het gaat om ongeveer 450.000 mensen die ofwel het BioNTech/Pfizer- of het Moderna-vaccin krijgen. Vanaf dinsdag krijgen zij de uitnodigingsbrief op de mat, maar sindsvandaag kan al online een afspraak worden gemaakt.

Volgens het RIVM kunnen mensen soms een dubbele uitnodiging ontvangen als ze zowel op basis van hun geboortejaar als via een andere route aan de beurt komen. Wie al gevaccineerd is kan de tweede uitnodiging voor de eerste prik als niet verzonden beschouwen. Volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is nu iedereen tussen achttien en 60 jaar met een medische indicatie die elk jaar de griepprik krijgt inmiddels uitgenodigd. Er wordt nu verder geprikt op volgorde van leeftijd, van oud naar jong.

https://twitter.com/hugodejonge/status/1393862983445536771

Het AD berichtte gisteren na een rondgang langs patiëntenorganisaties en experts dat de uitnodigingen voor coronavaccinaties op basis van een medische indicatie totaal willekeurig lijken te zijn verstuurd. Sommige patiënten krijgen een uitnodiging terwijl ze amper iets mankeren, terwijl anderen doodziek zijn en maar niets horen. Patiëntenorganisaties noemden de gang van zaken in de krant ‘absurd’. De Landelijke Huisartsenvereniging heeft toegegeven dat er in een onbekend aantal gevallen fouten zijn gemaakt bij de selectie van patiënten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen