Peperstraat op ramkoers met wethouder Wonen

Foto: Google Street View

Waren het eerder vooral wethouder Hans Krieger (MAAK.Zaanstad) en burgemeester Jan Hamming die op kritiek van bewoners van de sloopflats in de Zaandamse Peperstraat konden rekenen vanwege hun veronderstelde gebrek aan openheid en communicatie, daar ligt nu wethouder Songül Mutluer van Wonen vol in de vuurlinie.

De actiegroep Tegen De Sloop Peperstraat en een vertegenwoordiger van de klankbordgroep die het proces namens de bewoners begeleidt hadden op 30 april een gesprek met Mutluer dat volgens een bericht op de Facebook-pagina van De Burenvereniging Peperstraat zeer onplezierig is verlopen: ‘Het gedrag van deze wethouder was ook volgens ons onacceptabel,’ is daar te lezen namens de klankbordgroep.

Intimiderend

In een e-mail die inmiddels naar Mutluer de overige collegeleden is gestuurd wordt gewag gemaakt van ‘zeer onprofessioneel’ gedrag van de wethouder: ‘al na vijf minuten’ de stem verheffen, met een vinger zwaaien, roepen zich onveilig te voelen en aangeven het gesprek te willen beëindigen, aldus het verslag van de bijeenkomst. ‘U kwam zeer intimiderend over en hierdoor zette u wel de toon van dit gesprek door uw attitude,’ aldus de mail. ‘Aan het eind van het gesprek heeft u wel aangegeven dat u niet zo heftig had moeten reageren. Feit blijft dat uw gedrag niet waardig was voor een wethouder. Zelfs onacceptabel.’

Vertrouwen

Door haar houding heeft Mutluer bereikt dat ‘het toch al broze vertrouwen tussen de huurders van de Peperstraat en de gemeente Zaanstad in één klap is verdwenen’, schrijft de vertegenwoordiger van de klankbordgroep ook. ‘Hoe denkt u dit te kunnen herstellen?’ Het antwoord van de wethouder kwam volgens de Burenvereniging indirect: Mutluer heeft het contact via sociale media verbroken.

 

Reacties