Webinar over plannen met A8 – A7 op dinsdag 11 mei

Foto: Gemeente Oostzaan

Om de bereikbaarheid in het gebied tussen Amsterdam en Hoorn te verbeteren staat een aantal grote ingrepen op de agenda. Op dinsdag 11 mei houdt Rijkswaterstaat van 20:00 tot 21:00 uur een online informatiebijeenkomst over deze maatregelen.

Al sinds 2015 wordt onderzoek gedaan naar mogelijke verbeteringen en inmiddels is de fase bereikt waarin Rijkswaterstaat en ingenieursbureau Witteveen+Bos het voorkeursalternatief nader bekijken en uitwerken. Van zuid naar noord gaat het in de structuurvisie Corridor Amsterdam – Hoorn om:

  • Het openstellen van de reserverijstroken in de Coentunnels;
  • Het verbreden van de A8 naar vijf maal twe rijstroken tussen het knooppunt Coenplein en het knooppunt Zaandam;
  • Het ombouwen van het knooppunt Zaandam;
  • Het vervangen van de spitsstrook door een volwaardige derde rijstrook tussen het knooppunt Zaandam en de aansluiting met de A7 naar Purmerend Zuid en vice versa;
  • Het verbreden van de A7 naar twee maal drie rijstroken tussen de aansluiting 4 bij Purmerend Zuid en de aansluiting 6 Purmerend Noord;
  • Het aanleggen van spitsstroken tussen Hoorn Noord en Avenhorn.

Tijdens het webinar stelt het projectteam dat werkt aan de uitwerking van het voorkeursalternatief zich voor en wordt uitgelegd in welke fase het project zit en welke vervolgstappen in het vat zitten. Zo wordt ook duidelijk wanneer er inspraak mogelijk is.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich op www.A7A8.nl aanmelden voor de bijeenkomst en via dezelfde link is de presentatie op een later moment ook nog terug te kijken. Rijkswaterstaat plaatst de presentatie ook op YouTube, waar de beelden met ondertiteling afgespeeld kunnen worden. Wilt u nu al een vraag doorgeven, dan kan dat per e-mail naar . Vanzelfsprekend kunnen ook tijdens het webinar vragen worden gesteld.

Reacties