Gratis Turkse maaltijden voor minderbedeelden

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Sociaal Cultureel Centrum Stichting Animo deelt op vrijdag 7 mei tussen 19:00 en 20:00 uur bij het bureau van de Stichting aan de Weer 75 in Zaandam Turkse maaltijden uit aan mensen die geen geld hebben om zelf eens iets speciaals te kokerellen.

Vanuit de ramadan-gedachte wil de stichting minder bedeelde en arme mensen in de stad laten zien dat ook aan hun noden gedacht wordt. Inwoners die geholpen worden door de Voedselbank Zaanstreek krijgen daar een tegoedbon waarmee ze een maaltijd kunnen afhalen. Stichting Animo steunde de voedselbank vorig jaar twee maal met voedselpakketten en een financiële donatie en nu net als vorig jaar met deze ramadan-actie.

Veiligheid voorop

Vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen is anderhalve meter afstand houden bij het afhalen noodzakelijk. Per gezin neemt één persoon de pakketten in ontvangst nadat de tegoedbon is overhandigd. De vrijwilligers van de voedselbank en de stichting zorgen dat alles goed verloopt. Zij zijn herkenbaar aan hun opvallende hesjes. De vastenperiode van de islamitische gemeenschap duurt dit jaar tot en met 12 mei.

Reacties