Niet met de lift naar Westerwatering en vice versa

Foto: Free SVG.org

Het is weer zover: de lift van de NS aan de westkant van het station is defect. De verwachting is dat hij in de loop van de volgende week weer gebruikt kan worden, laat de gemeente weten.

Er wordt minder mobiele gebruikers geen alternatieve route voorgesteld. Dat gebeurde bij een vorige uitvalbeurt wel en dat leidde toen tot nogal wat hoon en verontwaardiging: neem vanaf de Houtveldweg bus 65 of 67 naar het busstation en vice versa. De oorzaak van het huidige probleem is onduidelijk, maar aangezien het een aantal dagen gaat duren voor de lift weer operationeel is lijkt het niet om een reguliere storing te gaan: die kunnen meestal sneller worden verholpen.

Lang wachten

‘Als er een storing optreedt waardoor één of meerdere liften of roltrappen buiten werking raken is dit steevast aanleiding voor grote irritatie,’ schreef het college afgelopen maart nog. Wordt er moedwillig een deur vernield zoals afgelopen november gebeurde bij de lift bij hotel Inntel dan moet er gewacht worden op onderdelen die uit het buitenland moeten komen en zijn gebruikers dagen- of zelfs wekenlang onthand. Een structurele oplossing om vernielingen te voorkomen is er niet; hoogstens kan worden geprobeerd om met gericht cameratoezicht vandalen af te schrikken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen