Huisartsen beginnen maandag te vaccineren bij Taets

Foto: Pixabay / Ali Raza

Huisartsen beginnen op maandag 19 april met vaccineren bij het Taets Art and Event Park op het Hembrugterrein in Zaandam. Daar worden inwoners uit de regio tussen 60 en 65 jaar desgewenst ingeënt met het corovavaccin van AstraZeneca. In twee weken tijd moet dat bij 20.000 mensen gebeurd zijn.

De huisartsen krijgen van het Rijk 21 euro per prik vergoed, maar omdat er nog geen afspraken zijn gemaakt over de huurkosten van tijdelijke centrale vaccinatielocaties heeft Zaanstad zich garant gesteld voor de kosten van de artsen, tot maximaal 16.000 euro voor twee weken. Dat het zo lang duurde voor een plek gevonden werd had te maken met huiver bij de huisartsen vanwege alle onzekerheid over het vaccin van AstraZeneca, dat tijdelijk niet gebruikt werd na alarmerende berichten over een relatie tussen het middel en trombosegevallen. Die link wordt overigens nu ook gelegd met het vaccin van Janssen, maar in beide gevallen gaat het dan om zeldzame uitzonderingen.

Begin juli tweede prik

Huisartsen kunnen ook in de eigen praktijk prikken mits daar de ruimte voor is of een gezamenlijke locatie in gebruik nemen. In Krommenie gebeurt dat in een kerk en in Beemster in het voormalihge gemeentehuis. De eerst groep die aan de beurt is ontvangt deze week een uitnodiging en is dan begin juli aan de beurt voor de tweede prik. Dag en nacht doorvaccineren zoals de POV graag zou zien is volgens burgemeester Jan Hamming niet mogelijk omdat daar domweg niet genoeg doses voor beschikbaar zijn, zo zei hij gisteravond na een update over de coronasituatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen