Verzekeraars laten gemeenten opdraaien voor hún kosten

Foto: Pixnio / CC0

Verzekeringsmaatschappijen laten gemeenten opdraaien voor de kosten van Wmo-voorzieningen die noodzakelijk zijn na letsel dat door hun klanten veroorzaakt is. Zij schuiven daarmee de tekening door naar de samenleving, meldde RTL Nieuws op 3 april. De SP wil weten of daar ook hier voorbeelden van zijn.

Soms zijn na een verkeers- of bedrijfsongeval huishoudelijke verzorging of aanpassingen in woningen noodzakelijk vanwege de fysieke gevolgen voor het slachtoffer. Daarvoor een persoon of een bedrijf aansprakelijk, waardoor hun WA-verzekeraar de schade moet vergoeden. Maar de bedrijven weten daar onderuit te komen, bleek uit onderzoek van de RTL-nieuwsredactie.

Vragen Sociale Wijkteams

SP-steunfractielid Anna de Groot vraagt het college donderdag in het vragenuur of ook in Zaanstad Wmo-voorzieningen worden verstrekt aan inwoners die het slachtoffer zijn geworden van een ongeval waarvoor een verzekeraar aansprakelijk zou moeten zijn en of de kosten daarvoor vervolgens op de verzekeraars worden verhaald. Daarvoor moeten de medewerkers van de Sociale Wijkteams die met de aanvragers van een Wmo-voorziening in gesprek gaan over de noodzaak daarvan wel vragen stellen over de oorzaak van de lichamelijke of geestelijke beperkingen, maar gebeurt dat ook?

Het item van RTL Nieuws begint in de uitzending die u hier terug kunt zien op 4.22 minuten.

 

Reacties