Laat online leren en repeteren óók een sociaal gebeuren zijn

Foto: Wikimedia / Gitit- WMIL

FluXus heeft voor (verenigingen voor) amateurkunstenaars een gratis online inspiratielezing en kennisdeling voorbereid over ‘leren en repeteren op afstand’. Op donderdag 15 april laat kunstenaar -docent en educatief ontwerper Marcel Fraij van 19:00 tot 20:30 uur voorbeelden zien en kunnen ervaringen worden uitgewisseld.

Afstandsleren zorgt ook vaak letterlijk voor afstand. Vooraf opgenomen instructies en contact via Zoom of Teams nodigt uit tot eenrichtingverkeer, terwijl leren ook een sociaal proces is. Dat kan demotiverend zijn voor leerlingen én voor degene die lesgeeft, schrijft FluXus in een persbericht. Fraij laat met inspirerende voorbeelden zien hoe het ook anders kan. Hij ontwerpt ook een lesserie die duurzaam is, in de zin dat de lessen ook kunnen worden inzet als iedereen straks weer ‘gewoon’ kan repeteren en lesgeven.

Aanmelden

Deelnemers aan de digitale bijeenkomst kunnen zich tot 13 april aanmelden via [email protected]. Vermeld daarbij uw naam, vereniging/organisatie en wat u mogelijk nu al doet online. U krijgt dan bijtijds een bevestiging met een Zoom-link toegestuurd.

 

 

Reacties