Raad nu aan zet over Sportpark Hoornseveld

Dit ontwerp van de nieuwe De Slag is nog niet definitief.
Dit ontwerp van de nieuwe De Slag is nog niet definitief.
Foto: Gemeente Zaanstad

Het college heeft het bestemmingsplan voor Sportpark Hoornseveld voor goedkeuring naar de gemeenteraad gestuurd. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Wessel Breunesse noemt het ‘mooi dat er weer een stap is gezet in de ontwikkeling van deze prachtige plek in Zaanstad om te sporten en recreëren’.

Op Hoornseveld zijn voetbalvereniging FC Zaandam, korfbalvereniging ZKV, tennisvereniging LTVZ, schietsportvereniging Zaanstad en de Saense Handboog Skutters gevestigd. Voor tennisvereniging De Gouw en ZVV Zaanlandia is er ook ruimte gecreëerd. zodat ze er naartoe kunnen verhuizen. De huidige accommodaties op het sportpark zijn verouderd. Er wordt al jaren aan de plannen gewerkt.

Gevarieerd aanbod

Er komen zes nieuwe voetbalvelden waarvan twee kunstgrasvelden, twee minivelden en twee grote natuurgrasvelden, twaalf nieuwe tennisbanen en vier padelbanen. De korfbalvelden worden verplaatst en het nieuwe zwembad De Slag vindt er een plekje, centraal op het complex. Het krijgt de afmetingen van een wedstrijdbad, waarin wedstrijden met publiek kunnen worden georganiseerd. De transformatie van het sportpark kost inclusief verkeers- en parkeervoorzieningen bijna 20 miljoen euro en gaat ten koste van nogal wat bomen.

 

 

Alleen SSV Zaanstad diende een zienswijze in tegen het bestemmingsplan. Door de gemeente zou zijn toegezegd dat de gevel van het verenigingsgebouw wordt vervangen om de uitstraling passend te maken met die van het zwembad, en de schuttersvereniging wilde dat graag bevestigd zien. De gemeente antwoorde dat SSV zelf verantwoordelijk is voor het opstellen van een ontwerp voor de nieuwbouw dat voldoet aan de welstandsparagraaf. ‘Wel zal een – geringe – financiële bijdrage worden verleend om een verfraaiing aan te brengen voor een deel van de buitengevel. Hoe de verfraaiing uitgevoerd zal worden is nog niet bekend,’ was de reactie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen