College geeft klap op vernieuwd sportpark Hoornseveld

Foto: Google Street View

Zes nieuwe voetbalvelden waarvan twee met kunstgras, twee minivelden en twee grote natuurgrasvelden, twaalf nieuwe tennis- en vier padelbanen, korfbalvelden, nieuwe (club)accommodaties en een nieuw zwembad – zie hier het toekomstige sportpark Hoornseveld. Het college is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan, dat nu zes weken er inzage wordt gelegd.

Op het Hoornseveld zijn voetbalvereniging FC Zaandam, korfbalvereniging ZKV, tennisvereniging LTVZ, schietsportvereniging Zaanstad en de Saense Handboog Skutters gevestigd. Voor tennisvereniging De Gouw en ZVV Zaanlandia is eveneens ruimte gecreëerd, zodat ze daar naar toe kunnen verhuizen. De leden van Zaanlandia nemen in het eerste kwartaal van volgend jaar een besluit over de verhuizing. Zo gaat het er volgens de plannen uitzien:

Verkeers- en parkeervoorzieningen maken ook deel uit van de inrichting. Vanuit het Investeringsfonds is in totaal 16,45 miljoen euro gereserveerd voor de optimalisatie van het sportpark. Wethouder van Ruimtelijke Ontwikkeling Wessel Breunesse toont zich in een persbericht enthousiast: ‘Met dit plan komt er een prachtige plek in Zaanstad bij om te sporten en recreëren. We willen zo kwaliteit toevoegen aan de stad, met veel groen en ruimte voor water.’

Van alles te beleven

Zijn collega Gerard Slegers van Sport en Mobiliteit doet daar niet voor onder: ‘De ontwikkeling van het Hoornseveld is in volle gang, mede dankzij de betrokkenheid en de goede samenwerking met de verenigingen en het Sportbedrijf Zaanstad, die straks allemaal op dit multifunctionele sportpark komen. Het is echt een gezamenlijk belang. Zaanstad heeft straks een sportpark waar heel veel sporters terechtkunnen. Een plek waar van alles te doen en te beleven is.’

De Slag

Naast het verouderde sportpark is ook zwembad De Slag in Zaandam Zuid aan vervanging toe. In 2016 is besloten tot vervangende nieuwbouw. Het zwembad naar het Hoornseveld verplaatsen biedt kansen om het sportpark nieuw leven in te blazen. Het duurzame zwembad wordt centraal in het plangebied gebouwd. Het krijgt de afmetingen van een wedstrijdbad, waarbij wedstrijden met publiek kunnen worden georganiseerd. De hoofdvestiging van het Sportbedrijf zal ook verhuizen naar de nieuwe locatie.

Door efficiënter met de beschikbare ruimte voor sportvoorzieningen om te gaan, komt er op andere plekken in Zaandam ruimte voor (woningbouw)ontwikkeling, zoals op de huidige locatie van sportpark Oostzijderveld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen