Capaciteit ziekenhuizen binnenkort 100 procent benut

Foto: Pixabay / Congerdesign

De Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland heeft het twijfelachtige resulaat bereikt om voor het eerst bovenaan te staan wat de aantallen coronabesmettingen in Nederland betreft. De instroom in onze ziekenhuizen neemt toe en er is regelmatig een tekort aan bedden. PatiĆ«nten overplaatsen naar elders zal binnenkort naar verwachting niet meer mogelijk zijn, omdat de capaciteit dat dan niet meer toelaat.

Volgens burgemeester Jan Hamming hebben we dat voor een groot deel aan onszelf te wijten. Handhaving wordt ingewikkelder: zowel voor de inwoners die zich aan de maatregelen moeten houden als voor de ordehandhavers. De weerstand tegen alle beperkingen groeit en ook het aantal mensen dat het vertikt om zich nog langer aan de regels te houden. Grote groepen jongeren veroorzaken overlast en het aantal bekeuringen wegens overtreding van de avondklok loopt op, zei Hamming gisteravond in zijn update van de coronasituatie. De afgelopen week waren dat er in de regio 117.

Inentingen

Ook binnenshuis is het druk en zijn er feestjes en daarnaast huren mensen vakantiehuisjes om de maatregelen te ontwijken. In de winkels is de zorgeloosheid toegenomen en minder klanten dragen een mondkapje. De afgelopen week waren er 1174 nieuwe besmettingen in de regio, tegen 1018 een week eerder. Sinds de inentingen zijn gestart is er wel een daling te zien in het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Op 12 april gaat het Topsportcentrum in Koog aan de Zaan open als priklocatie.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen