Vanaf 22 maart gratis studieplekken in De Bieb

Foto: De Bieb

De Bieb gaat in samenwerking met de gemeente vanaf 22 maart studieplekken met gratis Wifi aanbieden aan jongeren van dertien tot en met 25 jaar. Die kunnen van maandag tot en met zaterdag een plekje met of zonder computer reserveren in de vestigingen in Zaandam en Krommenie.

Om ervoor te zorgen dat studeren veilig kan gebeuren gelden de regulieren coronamaatregelen. Om drukte te voorkomen is een reserveringssyteem opgetuigd. Het gebruik van de studieplekken is gratis en een lidmaatschap van De Bieb is niet vereist, maar wel voor het gebruik van de computers en/ of de printers. Het is daarnaast de bedoeling dat gebruikers in hun eentje komen en een mondkapje dragen bij aankomst en vertrek. Op de studieplek mag hij af.

Tijdvakken

Er kan gekozen worden uit twee tijdvakken, van 09:00 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 16:30 uur. Mensen kunnen tijdens het hele tijdvak binnenkomen en eerder weggaan. Bij een reservering in de ochtend én de middag moet de bibliotheek tussen 12:30 en 13:00 uur verlaten worden. De bevestigingsmail voor de afspraak is het entreebewijs.

Het is niet mogelijk om boeken te lenen of de collectie gebruiken: boeken bestellen gaat via het afhaalpunt. De koffieautomaat, de printer en het toilet zijn te gebruiken, maar onnodig heen en weer moet voorkomen worden. Aan de deur krijgen bezoekers een aantal vragen over hun gezondheid op grond van de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen