Getuigenoproep roept overal dezelfde vraag op: ‘Er zijn toch camera’s?’

Foto: Google Street View

Zijn er nu wel of geen werkende camera’s bij het station Krommenie – Assendelft, is een vaak terugkerende vraag op sociale media na de politieoproep van gisteren om informatie te delen over de gewelddadige beroving van een 22-jarige inwoner van Wormer. Ook de POV vraagt het zich af.

Burgemeester Jan Hamming besloot nog niet zo lang geleden om het cameratoezicht bij het station met drie maanden te verlengen tot eind deze maand. Zijn deze camera’s nog steeds in werking? En zo ja, zijn er dan beelden van het meest recente incident bij het NS-station? ‘Om herkenning van eventuele verdachten door het publiek een grotere kans te geven is het belangrijk om eventuele beelden zo snel mogelijk naar buiten te brengen. Waarom is dit niet onmiddellijk gebeurd?’

Voorstel

Het zijn allemaal vragen die de POV beantwoord wil zien door de burgemeester. Daar staan normaliter vijf weken voor, maar fractieleider Harrie van der Laan dringt in dit geval aan op meer urgentie. De partij kondigt ook alvast aan met een voorstel te zullen komen om toch camera’s te realiseren op alle stations in de gemeente: ‘Het is belangrijk dat inwoners van Zaanstad zich veilig voelen rondom deze stations,’ schrijft Van der Laan in zijn vragen. De hoge kosten zijn voor het college de reden om daar niet met gezwinde spoed toe over te gaan: de baten zouden daar niet tegenop wegen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen