Vertraging stukken Ar-Rahma Moskee gevolg van corona

Foto: Stichting Ar-Rahma/Kleurrijk Saendelft

Het bestuur van de stichting Ar-Rahma en Kleurrijk Saendelft heeft de stukken die de wijze van financiering van de nieuwe moskee in Assendelft moeten aantonen begin vorige maand digitaal bij de gemeente ingediend. Dat was te laat, maar een gevolg van de wens van de gemeente om geen – zoals eerder afgesproken – papieren dossier aan te leveren.

Dat antwoordt het college op vragen van de PVV over de gevolgen van het te laat aanbieden van de stukken voor een toetsing volgens de Wet Bibob, die nodig is om te voldoen aan de voorwaarden in de afgegeven omgevingsvergunning. Het verzoek van Zaanstad om digitaal te gaan was een gevolg van de coronamaatregelen, zodat de beoordeling van de documenten ook door ambtenaren vanuit huis kon worden gedaan. Het omzetten van de papieren in een online versie duurde ‘aanzienlijk langer’ dan verwacht, maar van het intrekken van de vergunning is vooralsnog geen sprake. Het bestuur van de moskee wilde de stukken al in november vorig jaar in hard copy aanleveren, zoals het Bibob-protocol in Zaanstad voorschrijft.

Nog in procedure

De behandelend ambtenaren zijn tot heden in contact met het moskeebestuur over de aanlevering van de Bibob-stukken, meldt het college aan de PVV. Het overschrijden van de termijn kan in deze context het moskeebestuur niet verweten worden en het intrekken van de vergunning voor de nieuwbouw bij de Rode Ring en de Omweg in Assendelft zou daarom disproportioneel zijn. De inhoudelijke beoordeling is nog in volle gang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen