‘Vergunning moskee Saendelft intrekken na schenden voorwaarden’

Foto: Facebook / ICC/Moskee te Assendelft

De stichting Ar-Rahma en Kleurrijk Saendelft komt nog 100.000 euro te kort voor de voltooiing van de bouw van de moskee in de nieuwbouwwijk van Assendelft. Het bestuur heeft daarmee volgens de PVV niet voldaan aan de door de gemeente gestelde voorwaarden voor de verleende vergunning. Met de bouw werd in april 2019 begonnen.

De stichting heeft volgens de PVV een termijn overschreden. De gemeente wilde uiterlijk 5 januari dit jaar duidelijkheid hebben over de herkomst van het hele voor de bouw benodigde bedrag, via een onderzoek in het kader van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob). Maar die dag is al gekomen en gegaan zonder dat deze duidelijkheid er is gekomen. De fractie vindt dat om die reden de omgevingsvergunning moet worden ingetrokken en wil van het college weten of daartoe al stappen zijn ondernomen.

Strafbare feiten

Bij de vergunningverlening stelde Zaanstad de voorwaarde dat ‘voor afronding van de ruwbouw van de eerste bouwlaag maar uiterlijk voor 5 januari 2021 wordt aangetoond dat het gehele bedrag van de bouwkosten van de moskee door het stichtingsbestuur is ontvangen en dat u naar ons oordeel voldoende inzicht heeft gegeven in de herkomst van dit deel van de financiering’. Met als consequentie van nalatigheid dat ‘op dat moment de procedure tot intrekking van de omgevingsvergunning wordt opgestart op grond van een ernstig gevaar dat de vergunning mede zal worden gebruikt om uit gepleegde strafbare feiten verkregen of te verkrijgen, op geld waardeerbare voordelen te benutten’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen