Maandag startschot Week van het Verkeer in Krommenie

Foto: Pixabay / Alexas Fotos

De Week van het Verkeer gaat maandag ondanks alle coronaperikelen van start bij basisschool Het Palet in Krommenie. Dat kan een chaotisch ‘verkeersbeeld’ op gaan leveren, want de kinderen zijn uitgedaagd om zich te verkleden als iemand die of iets dat met verkeer te maken heeft. Fietsbel huppelt met kentekenplaat is dus zomaar een optie.

De Zaanse wethouder van Mobiliteit en bestuurder van de Vervoerregio Amsterdam Gerard Slegers geeft dan het startschot in een interactieve video voor alle deelnemende basisschoolleerlingen. In de film is ook te zien hoe leerlingen quizvragen stellen en uitbeelden die betrekking hebben op de verkeersveiligheid. Leerkrachten kunnen deze quiz met hun klas op het digibord doen. Zo kunnen alle leerlingen – coronaproof  – alsnog worden klaargestoomd om zichzelf nu en in de toekomst veilig en zelfstandig in het verkeer te bewegen.

Drukte zal weer toenemen

Alle kinderen mogen maandag verkleed naar school komen als bijvoorbeeld politieagent, zebra, klaar-over, autocoureur, pilon of stoplicht. Als er maar een link met het verkeer is. Nienke van Dijk, bekend van Nickelodeon en TikTok presenteert de video. ‘Het is noodzakelijk dat wij kinderen, ouders en scholen ook tijdens de coronacrisis extra verkeersbewust maken,’ zegt de wethouder over de speciale activiteitenweek in een persbericht. ‘Ter voorbereiding op de tijd na de coronacrisis, als het verkeer weer toeneemt.’

Ook ouders aangesproken

Tijdens de Week van het Verkeer wordt extra aandacht voor jonge verkeersdeelnemers gevraagd. Scholen ontvangen promotiepakketten en naast de activiteiten voor de leerlingen worden ook ouders en verkeersdeelnemers aangesproken. Een campagne wijst hen op hun voorbeeldgedrag en op hun invloed op het gedrag van kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen