Volledige heropening skatepark A8 nu ‘onverantwoord’

Foto: Pixabay / Csaba Nagy

Er ontbreken nog minder dan 40 handtekeningen op de petitie voor de volledige heropening van het skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan om de beoogde 500 aan te tikken. Maar volgens burgemeester Jan Hamming is een permanente openstelling momenteel ‘helaas onverantwoord’.

‘Het risico op groepsvorming is groot en handhaven op die locatie is moeilijk. Toen het skatepark nog open was zijn coronamaatregelen regelmatig niet nageleefd en zijn handhavers agressief benaderd. Daarom blijft het park voorlopig alleen onder toezicht geopend. Wel willen we kijken naar verruiming van de openingstijden. Het park kan dan vaker open, maar wel op een veilige manier,’ schrijft hij op Facebook. Op dit moment is het skatepark drie middagen in de week enkele uren open op momenten dat het Sportbedrijf daar activiteiten organiseert voor gebruikers van zes tot en met zeventien jaar.

Bloemenwinkel

Op die manier is goed in de gaten te houden hoe druk het wordt en of de coronaregels nog wel nageleefd kunnen worden, aldus de burgemeester. Die daaraan toevoegt dat er de afgelopen week meer dan 100 kinderen en jongeren op de activiteiten afkwamen. Naast de oudere gebruikers van de voorziening is ook de eigenaresse van bloemenwinkel Klavertje 8 onder het A8-viaduct niet gelukkig met de sluiting, omdat er nu in de omgeving van haar nering overlast ontstaat door zich vervelende jeugdigen. Handhaving heeft zich volgens haar ondanks herhaaldelijke klachten sinds december slechts één keer bij de winkels laten zien, maar niet ingegrepen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen