Petitie voor permanente heropening skatepark onder A8

Foto: Petitie Openen van skatepark A8

Ten behoeve van veel (inline)skaters, BMX’ers en steppers uit Koog aan de Zaan en daarbuiten is een petitie gestart om het skatepark onder de A8 weer volledig open te krijgen. De reguliere gebruikers missen hun dagelijkse portie beweging in de buitenlucht.

Deze petitie kwam er volgens de initiatiefnemer op verzoek van de Zaanse skatecommunity. Het doel is om minimaal 500 handtekeningen te verzamelen en daarvan zijn er inmiddels ruim 370 binnen. De gebruikers van het skatepark ervaren dat de sluiting van hun sportaccommodatie een negatieve invloed heeft op zowel hun fysieke als mentale gezondheid. Op dit moment is het park drie middagen in de week toegankelijk voor kinderen en tieners tot zeventien jaar. Een groot deel van de Zaanse skatecommunity bestaat echter uit mensen die ouder zijn, aldus de petitie.

Versoepeling vs verlenging sluiting

‘Wij vallen door deze nieuwe regeling zwaar buiten de boot en kunnen hierdoor, mede door een tekort aan andere skatevoorzieningen, onze sport nauwelijks tot niet meer beoefenen.’ Terwijl tijdens de laatste persconferentie van premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge een week geleden werd aangegeven dat buitensporten vanaf morgen voor velen weer is toegestaan, heeft burgemeester Jan Hamming de sluiting van het skatepark echter verlengd tot 1 mei. ‘Dit zou betekenen dat wij de komende maanden nog steeds niet kunnen genieten van hetgene dat wij zo graag doen. Help ons met de strijd voor het terugwinnen van ons skatepark en teken de petitie,’ zo luit de oproep.

 

Reacties