Aanmeldingen welkom voor Jos Brink-prijzen 2021

Foto: Pixabay / Sabrina Groeschke

De Zaanse voormalige politievrouw en tv-persoonlijkheid Ellie Lust is voorzitter van de jury die dit jaar de Jos Brink Oeuvreprijs en de Jos Brink Innovatie prijs kiest. Op 30 mei reikt minister Ingrid van Engelshoven de tweejaarlijkse regeringsprijzen voor personen of organisaties die zich inzetten voor de acceptatie en veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI) uit.

Iedereen kan kandidaten voordragen voor beide prijzen. De oeuvreprijs gaat is voor een persoon, groep of instelling die zich fundamenteel en langdurig inzet voor de acceptatie en veiligheid van LHBTI’s. De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een kunstwerk, gemaakt door een student van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. De innovatieprijs is bedoeld voor een persoon of organisatie die zich op inspirerende wijze inzet of recent heeft ingezet voor de acceptatie en veiligheid van LHBTI’s. Die prijs is een bedrag van 1000 euro.

De nieuwe jury bestaat naast Lust uit documentairemaker Pete Wu, acteur Thorn Roos de Vries, actrice Hanna van Vliet en Afiah Vijlbrief, een onderzoekster gespecialiseerd in gender- en seksuele diversiteit bij de anti-discriminatie-organisatie Radar. De prijzen zijn vernoemd naar Jos Brink (1942-2007), een uitgesproken voorvechter van de acceptatie en emancipatie van LHBTI’s die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit. In 2019 is de oeuvreprijs uitgereikt aan Joke Swiebel en ging de innovatieprijs naar Bowi Jong.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen