Vergunning voor zeventien starterswoningen Krommenie

Foto: Ruben Wennekers

Het college heeft de vergunning afgegeven voor de bouw van zeventien koopwoningen voor starters en een in- en uitrit op de hoek van de Hermesstraat en Mercuriusstraat in Krommenie. Bij het plan horen ook veertien deels overdekte parkeerplaatsen.

Het nieuwbouwproject Stoer Krommenie krijgt twee- en driekamerwoningen met woonoppervlaktes van circa 41 tot zo’n 62 vierkante meter.  Het is de bedoeling dat ze begin volgend jaar worden opgeleverd en de inschrijving is inmiddels van start gegaan. Het appartementengebouw wordt energieneutraal, wat betekent dat de energie die nodig is voor de verwarming, koeling, het warme water; de ventilatie en de verlichting van de woningen wordt opgewekt door de 104 zonnepanelen op het dak.

Kenmerkend voor de woningen worden grote raampartijen en glazen schuifpuien. Een groot grotendeels gezamenlijk terras op de eerste en tweede verdieping is georiënteerd op het zuiden met plantenbakken die beschutting en privacy geven. Aan de achter- en de zijkant komen de parkeerplaatsen, waarvan twee met een oplaadpunt voor elektrische auto’s. De prijzen van de woningen liggen tussen 257.500 en 309.500 euro.

Bezwaar maken

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de verleende vergunning kunnen binnen zes weken een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Het besluit ligt gedurende zes weken ter inzage, tot en met donderdag 8 april. Het besluit is hier digitaal in te zien. Wilt u de stukken in papieren vorm inzien, vult u dan het contactformulier op de website van Zaanstad in. De gemeente neemt dan contact met u op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen